Wedding Photography Manual

2010 (c) sofia camplioni

wedding photography manual v.10.11

English follows

Οδηγός επιλογής υπηρεσιών γαμήλιας φωτογράφισης

(ή τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε φωτογράφο γάμου)

Αυτός ο οδηγός φτιάχτηκε για δύο λόγους. Από την μία να σας προετοιμάσει για τις ερωτήσεις που θα έπρεπε να έχετε γύρο από την γαμήλια φωτογράφιση και από την άλλη να μπορείτε να αξιολογήσετε τις απαντήσεις που θα πάρετε.

 

297152023_361169036183222_3810692493899849498_n-4

Εισαγωγή

Το να επιλέξετε φωτογράφο γάμου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Δεν μπορείτε να επιλέξετε με τον ίδιο τρόπο που επιλέγει κάποιος τον στολισμό, το νυφικό, την εκκλησία η ακόμα και τον κομμωτή. Η κύρια διαφορά είναι ότι δεν θα δείτε τις φωτογραφίες παρά μόνον αφότου έχετε αποφασίσει. Και αφότου θα είναι πολύ αργά για να το μετανιώσετε. Έτσι η επιλογή σας κατά κάποιον τρόπο θα οδηγηθεί από την (αυτό)πεποίθηση σας. Το να αφήσετε να οδηγηθεί η επιλογή σας από οικονομικά κριτήρια, και πάντοτε μέσα στα όρια του προϋπολογισμού σας, χάνει το νόημα του αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες.

Χρειάζεστε κάποιον που πρώτα από όλα να σας είναι ευχάριστος, να είναι ειλικρινής, να έχει στυλ, να καταλαβαίνει το δικό σας και πάνω απ όλα να τον εμπιστεύεστε. Κάποιον που να ξέρει την δουλειά του και αυτή να καλύπτεται από τον προϋπολογισμό σας.

Το πιο δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας είναι να προσπαθήσετε να κρίνετε την ποιότητα των φωτογραφιών. Αν και θα αναφερθει αναλυτικότερα παρακάτω, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε αν οι φωτογραφίες σας κάνουν να χαμογελάτε. Αν κυριαρχούνται από το πνεύμα της γιορτινής αυτής ημέρας.

Ελπίζω ό οδηγός αυτός να σας ξεκαθαρίσει το τι ψάχνετε και να σας βοηθήσει να το πετύχετε.

RBS Sofia Camplioni - 7518753

Συχνές Ερωτήσεις

Μέρος Πρώτο

01. Τι επιλογές έχω;

02. Που να απευθυνθώ

03. Πότε να πάω;

04. Τι πρέπει να γνωρίζω πριν πάω;

05. Ποια είναι η δουλειά του φωτογράφου;

06. Τι θα συναντήσω;

07. Πως μπορώ να κρίνω

d4sc-sofiacamplionicom-745073

Μέρος Δεύτερο

08. Ποιός θα κάνει την φωτογράφιση;

09. Ποιό είναι το φωτογραφικό σας ύφος

10. Μπορώ να δω την δουλειά σας;

11. Ποιά είναι η εμπειρία σας;

296900354_749571589521718_4628280734153820180_n

Μέρος Τρίτο

12. Τι θα παραλάβω και πότε;

13. Γιατί να διαλέξω την δική σας προσφορά;

293360940_530891132159484_3582878870126371106_n

Μέρος Τέταρτο

                                                                                           14. Ποιός είναι ο τρόπος πληρωμής;

15. Τι άλλο πρέπει να ξέρω πριν αποδεχθώ την προσφορά σας;

295227846_933403481388579_3167020959157087848_n

Μέρος Πέμπτο

16. Με ποιόν θα επικοινωνήσω για ό,τι χρειαστεί;

17. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου την ημλερα του γάμου;

18. Μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή άλλων υπηρεσιών, να το συντονίσετε εσείς και τι κόστος έχει;

stp-sofiacamplionicom-7933-2

 

Μέρος Πρώτο

01. Τι επιλογές έχω;

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι καταλαβαίνεται, αν όχι την πλήρη αξία αλλά τουλάχιστον, την αναγκαιότητα ενός φωτογράφου σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση στην ζωή σας.

Οι δύο βασικές επιλογές που έχετε είναι τα studios φωτογραφίας γάμου και οι “ελεύθεροι” φωτογράφοι γάμου.

Τα φωτογραφικά studios είναι ικανά να διεκπεραιώσουν περισσότερους από ένα γάμο την ημέρα. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν χρησιμοποιώντας φωτογράφους-υπαλλήλους του studio ή προσλαμβάνοντας άλλους “ελεύθερους” φωτογράφους. Μπορεί να εμπνέουν κάποια εμπιστοσύνη λόγο του όγκου των εργασιών που διεκπεραιώνουν αλλά εγώ θα έλεγα ότι αν το καλοσκεφτείτε δεν είναι και πολύ καλό επιχείρημα. Μπορούν και έχουν την ευελιξία των πακέτων “στα μέτρα σας” άλλα σχεδόν πάντοτε με εκπτώσεις στην ποιότητα. Σε αυτή την επιλογή είναι αρκετά πιθανό το “ότι πληρώνεις παίρνεις”.

Οι “ελεύθεροι” φωτογράφοι γάμου ή τα προσωπικά studios όπως το δικό μου από την άλλη έχουν έναν πολύ μεγαλύτερο παράγοντα ρίσκου. Ανάμεσα τους μπορείς να βρεις τους καλύτερους και τους χειρότερους φωτογράφους. Αυτός ο οδηγός είναι φτιαγμένος για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τον φωτογράφο γάμου που επιθυμείτε.

Επίσης υπάρχουν τρία κυρίαρχα φωτογραφικά στυλ (ύφος) στην φωτογραφία γάμου:

Η κλασική “παραδοσιακή” φωτογραφία γάμου όπου οι άνθρωποι είναι στημένοι σε διάφορες πόζες. Ο καλός παραδοσιακός φωτογράφος προσπαθεί οι άνθρωποι να φαίνονται φυσικοί παρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι είναι στημένοι.

Εδώ συγκαταλέγονται και οι φωτογράφοι “Glamour” όπου χωρίς να αλλάξουν το ύφος της “παραδοσιακής” φωτογραφίας γάμου έχουν προσθέσει λίγη “λάμψη”, όπως λέει και το όνομά τους, από την πασαρέλα και τα διαφημιστικά πλατό. Αυτό το νέο ύφος δημιουργήθηκε όταν πολλοι φωτογράφοι της διαφήμισης και της μόδας, για βιοποριστικούς κυρίως λόγους, στράφηκαν προς την φωτογραφία γάμου.

Το τρίτο είδος είναι το “φωτορεπορταζ”-ιακό (photojournalism) . Είναι το φωτογραφικό ύφος που βασίζεται στην καταγραφή μιας ιστορίας. Μιας φωτογραφικής ιστορίας των συναισθημάτων και των γεγονότων που συνέβησαν εκείνη την ημέρα. Είναι το φωτογραφικό ύφος που ήρθε για να κυριαρχήσει στην φωτογραφία του γάμου. Είναι σχετικά καινούργιο, είναι εντυπωσιακό αλλά και παρά πολύ δύσκολο.

02. Που να απευθυνθώ;

Αρχίστε από τους κοντινούς σας ανθρώπους. Συζητήστε με συγγενείς και φίλους. Ρωτήστε τις εμπειρίες τους. Αν έμειναν ευχαριστημένοι με την επιλογή του αν όχι και γιατί. Ζητήστε να δείτε όχι μόνο τα album του γάμου αλλά ακόμα και τις φωτογραφίες.

Ξεκινήστε φτιάχνοντας μια λίστα με τους φωτογράφους γάμου που σας προτείνουν. Ψάξτε στο internet όπου έχετε την δυνατότητα να δείτε και τις φωτογραφίες τους. Άλλα να μην πάρετε κανενός τύπου απόφαση χωρίς να τους συναντήσετε προσωπικά.

Φτιάξτε την λίστα σας, πάρτε τους τηλέφωνο και κανονίστε μια συνάντηση το συντομότερο δυνατόν.

Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό χρόνο για να αφιερώσετε στη συνάντηση που θα κάνετε, ώστε όχι μόνο να μπορέσετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες από προηγούμενες δουλειές τους, αλλά να μπορέσετε να μιλήσετε λεπτομερώς για την ημέρα του γάμου και για ότι άλλο σας απασχολεί. Μην ξεχνάτε ότι όσο περισσότερο τους μιλάτε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχετε να κατανοήσετε πώς αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τι είπαν για εμάς ζευγάρια που έχουμε φωτογραφίσει…… Recommendations

03. Πότε να πάω;

Τα περισσότερα ζευγάρια αφήνουν την επιλογή φωτογράφου του γάμου τους τελευταία. Ασχολούνται με όλες τις άλλες ευχάριστες ασχολίες το νυφικό, τον στολισμό, τη τούρτα και δεν ασχολούνται με την επιλογή φωτογράφου παρά μόνον όταν είναι πολύ αργά.

Κατά κάποιον τρόπο δεν φαίνεται να τους απασχολεί το ότι το μόνο που θα μείνει από εκείνη την μέρα είναι οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες τους. Με αυτό στο μυαλό σας θα πρέπει να αποφασίσετε την αξία της επιλογής του σωστού φωτογράφου γάμου.

Καλύτερα να ξεκινήσετε την αναζήτηση φωτογράφου πριν κλείσετε ημερομηνία του γάμου. Αν το έχετε ήδη κάνει να ξέρετε ότι είναι ήδη αργά. Ξεκινήστε το συντομότερο δυνατόν. Έχουν ήδη μειωθεί οι πιθανότητες να βρείτε το φωτογράφο γάμου που σας ταιριάζει.

Από την άλλη αν δεν έχετε κλείσει ημερομηνία για τον γάμο σας θα δείτε ότι ένας έμπειρος φωτογράφος γάμου θα σας γλυτώσει από πολύ χρόνο, κόπο αλλά ακόμα και χρήμα. Οι συμβουλές του μπορούν να θεωρηθούν ανεκτίμητες και θα βγείτε κατά πολύ κερδισμένοι.

04. Τι πρέπει να γνωρίζω πριν πάω;

Ο χώρος της φωτογραφίας γάμου είναι υπερτιμολογημένος αλλά φτιάχτηκε για να κοστίζει τόσο. Κάνοντας “παζάρια” δεν θα επιτύχετε τίποτα, μάλλον χαμένοι θα βγείτε. Εσείς, όσο καλοί και να είστε, το κάνετε για πρώτη φορά, οι φωτογράφοι γάμου το κάνουν κατ’ επάγγελμα.

Έτσι ο μόνος τρόπος να “πιάσουν τόπο” τα χρήματα σας είναι να περάσετε όμορφα, να ακούσετε τις συμβουλές του που θα σας γλυτωσουν πολλά έξοδα και να παραλάβετε φωτογραφίες που να αξίζουν ανάλογα.

05. Ποια είναι η δουλειά του φωτογράφου;

Εδώ θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες. Θα προσπαθήσω όμως να αναφερθώ μόνον στα απαραίτητα που θα πρεπε να γνωρίζετε γενικά γύρο από το επάγγελμα του φωτογράφου γάμων.

Η δουλειά του φωτογράφου γάμου αποτελείται από τρία μέρη. Το ένα που φαίνεται και είναι το μέρος της φωτογράφισης την ημέρα του γάμου και αυτό που δεν φαίνεται που είναι η προετοιμασία των φωτογραφιών.

Το πρώτο μέρος είναι αυτό των συνεννοήσεων και του προγραμματισμού.

Το δεύτερο μέρος είναι αυτό της φωτογράφισης και κρατάει σχεδόν ολόκληρη την ημέρα.

Το  τρίτο αυτό μέρος είναι πολύ πιο χρονοβόρο.

Στο δεύτερο μέρος ο φωτογράφος τραβάει φωτογραφίες τις οποίες αργότερα θα πρέπει να κατεβάσει στον υπολογιστή να τις επιλέξει, να τις διορθώσει και μετά να τις εξάγει σαν τελικές φωτογραφίες. Και αν βιαστήκατε να πείτε “σιγά το πράγμα”…

Απλά μαθηματικά. Όταν επιστρέφω από έναν γάμο έχω μαζί μου πάνω από 10 χιλιάδες φωτογραφίες ακόμα και πολλές παραπάνω. Καταλαβαίνετε ότι αν μου παίρνει δέκα δευτερόλεπτα για να εξετάσω γρήγορα μια φωτογραφία θα χρειαστώ τριαντα ώρες για να δω δέκα χιλιάδες από αυτές μόνο μία φορά. Θα πρέπει να επιλέξω τις 800-1000 καλύτερες από αυτές, να τις διορθώσω χρωματικά (κάτι που παίρνει ώρα και αν το πολλαπλασιάσουμε επί 1000 φωτογραφίες, παίρνει ημέρες μπροστά στον υπολογιστή). .

Αυτή είναι με δύο λόγια η δουλειά του φωτογράφου. Όσο καλύτερες φωτογραφίες τραβάει ο φωτογράφος τόσο λιγότερη δουλειά θα χρειαστούν αυτές στον υπολογιστή. Ακόμα και έτσι όμως ο όγκος της δουλείας στο studio δεν μπορεί να μειωθεί κατά πολύ, παρά μόνο να αυξηθεί.

Έτσι ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου έχει την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος. Μια κακή φωτογράφιση τον οδηγεί σε εκατοντάδες ώρες δουλειάς στον υπολογιστή ώστε να μπορέσει να παραδώσει “δουλειά” άξια του επιπέδου του. Έτσι το πιο σημαντικό πράγμα μέχρι αυτη την στιγμή είναι να βρείτε έναν φωτογράφο που εκτιμάει την δουλειά του, την γνωρίζει σε βάθος, και να δεν επιτρέπει στον εαυτό του να παραδώσει “δουλειά” κατώτερου επιπέδου.

Αντί αυτού πολύ συχνά συναντάται μια κακή φωτογράφιση να ακολουθείται από ανύπαρκτη δουλειά στο studio. Αυτός ο οδηγός φτιάχτηκε για να σας αποτρέψει να το να σας συμβεί αυτή η περίπτωση.

Πρέπει εδώ να καταστήσω σαφές ότι ο φωτογράφος γάμου προσλαμβάνεται από το ζευγάρι για να αποτυπώσει με τον δικό του τρόπο αυτή την τόσο σημαντική μέρα. Δεν είναι ο φωτογράφος της εκδήλωσης ούτε των συγγενών και των φίλων. Κάτι που συχνά περερμηνεύεται. Οι συγγενείς και οι φίλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον φωτογράφο του κέντρου διασκέδασης που είναι εκεί για ακριβώς αυτή την δουλειά.

06. Τι θα συναντήσω;

Θα πρέπει να σκέφτεστε την “αγορά” ως έναν συνδυασμό ποιότητας και τιμής. Αν το κριτήριο σας είναι η ποιότητα, κάτι που εγώ προτείνω, και εστιάσετε σε αυτό, θα δείτε ότι οι τιμές μπορούν να μπούνε σε μία τάξη.

07. Πως μπορώ να κρίνω;

Το πιο δύσκολο μέρος της επιλογής φωτογράφου είναι το να προσπαθήσετε να κρίνετε την ποιότητα της δουλειάς ενός φωτογράφου γάμου. Μην διστάσετε να πάρετε την άποψη κάποιου ή κάποιων δικών σας ανθρώπων που έχετε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Η μέθοδος που προτείνω, και αυτή ακολουθώ και εγώ, είναι, να ξοδέψετε λίγο χρόνο παραπάνω και να ζητήσετε να δείτε δουλειά όσο το δυνατόν περισσοτέρων φωτογράφων και να τις συγκρίνετε μεταξύ τους.

Όταν ζητήσετε να δείτε δείγματα της δουλειάς ενός φωτογράφου αυτός θα σας δείξει ένα portfolio των 20-50 καλύτερων φωτογραφιών του. Δεν είναι όμως αυτό που θέλετε να δείτε. Κάθε επαγγελματίας φωτογράφος με δεκάδες γάμους στο ενεργητικό του μπορεί να συλλέξει 50 καλές φωτογραφίες. Χωρίς να αναλογιστούμε την περίπτωση που οι φωτογραφίες που θα δείτε να μην είναι δικές του.

Αυτό που θέλετε να δείτε ώστε να είστε σε θέση να μπορείτε να κρίνετε την δουλειά του είναι όσο το δυνατόν περισσότερες ολοκληρωμένες δουλειές. Ζητήστε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες ή και όλες τις φωτογραφίες που παρέδωσε ο φωτογράφος στους τελευταίους του πελάτες. Ζητηστε να δειτε Αlbum Γαμου και γενικά ζητήστε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό. Θα ήθελα εδώ να επισημάνω πως θα πρέπει να είστε κάπως ελαστικοί στην κρίση σας και να πάρετε υπόψιν σας στοιχεία για τα οποία μπορεί να μην ευθύνεται ο φωτογράφος (καιρός, χώρος, οι άνθρωποι…).

Με τόσο υλικό μπροστά σας θα είστε σε θέση να κρίνετε αν οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το συναίσθημα ή οι άνθρωποι απλά στέκονται εκεί. Προσπαθήστε να διακρίνεται αν αποπνέουν ένα ευχάριστο συναίσθημα κάτι ανάλογο μιας ημέρας γιορτής.

Το πιο σημαντικό

Σας αφήνουν στο τέλος με ένα χαμόγελο;

sofiacamplioni-5

Μέρος Δεύτερο

08. Ποιός θα κάνει την φωτογράφιση;

(ή “ποιος θα είναι ο φωτογράφος μου την ημέρα του γάμου;) Αυτή είναι η πιο σημαντική ερώτηση. Στις περιπτώσεις των “ελευθερων” φωτογράφων και των προσωπικών studios όπως και στη δική μου περίπτωση η φωτογράφιση γίνεται από τους ίδιους.

Τα περισσότερα γραφεία και μεγάλα studios συνεργάζονται και χρησιμοποιούν διάφορους φωτογράφους. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ποιος θα είναι ο δικός σας φωτογράφος και θα πρέπει να ζητήσετε να δείτε και δική του δουλειά, όπως και να τον συναντήσετε προσωπικά. Δεν πρέπει να υποθέτετε ότι ο ανθρώπος απέναντι σας ακόμα και αν είναι φωτογράφος και ιδιοκτήτης του γραφείου ή studio, ότι θα είναι ο δικός σας φωτογράφος.

Πολλά γραφεία προφασίζονται διαφόρους λόγους για να μην σας ανακοινώσουν τον φωτογράφο σας και αποφεύγουν να οργωνόσουν μια συνάντηση μαζί του, και σας αναθέτουν φωτογράφο την τελευταία στιγμή. Μπορεί να σας φαίνεται άσκοπο αλλά πολλά από αυτά τα γραφεία αναλαμβάνουν πολλούς γάμους σε μία ημέρα και από την πλευρά τους είναι πολύ πρακτικό και ευέλικτο.

09. Ποιό είναι το φωτογραφικό σας ύφος;

Το ύφος μου είναι η “φωτορεπορταζ-ιακή» φωτογραφία γάμου (wedding photojournalism). Όπως λέει και το όνομά του βασίζεται στην καταγραφή μιας ιστορίας. Μιας φωτογραφικής ιστορίας των γεγονότων που συνέβησαν εκείνη την ημέρα.

Το είδος δημιουργήθηκε την δεκαετία του εβδομήντα με την εισαγωγή στην αγορά των μικρών φωτογραφικών μηχανών (compact cameras) και της βελτιστοποίησης της ποιότητας του φιλμ. Δεν μπόρεσε όμως να καθιερωθεί μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα καθώς επισκιάστηκε από την ανακάλυψη των μηχανών των 35mm συνεχόμενου φιλμ (μικρές κινηματογραφικές μηχανές).

Ο σκοπός του φωτορεπορταζ-ιακού τρόπου φωτογράφισης είναι να φωτογραφίζει τους ανθρώπους όταν αυτοί δεν γνωρίζουν ότι φωτογραφίζονται. Κάτι που καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε μια κλειστή εκδήλωση που οι άνθρωποι γνωρίζουν και περιμένουν να φωτογραφηθούν. Ο φωτογράφος αναμειγνύεται με το πλήθος ώστε να μπορεί να αποτυπώσει την δράση καθώς αυτή εξελίσσεται – τα αληθινά αισθήματα, τις αληθινές εκφράσεις, την χαρά και την απόλαυση.

Συγκρινόμενη με την “παραδοσιακή” στημένη φωτογράφιση μπορεί να δώσει μια πιο άμεση και καλλιτεχνική ματιά στους ανθρώπους και τα γεγονότα. Οι φωτογραφίες καταφέρνουν να αποτυπώσουν το συναίσθημα που αποπνέει αυτή η ημέρα.

Η φωτορεπορταζ-ιακή φωτογραφία γάμου προσπαθεί να συλλάβει το αληθινό. Το ό,τι ήταν παρών, το ό,τι συνέβη. Τίποτα δεν έχει διορθωθεί η (ξ)αναστηθεί. Κανείς δεν ποζάρει και οι άνθρωποι δεν στήνονται για να φωτογραφηθούν. Δεν υπάρχουν προετοιμασμένα πλάνα. 

Για τον φωτογράφο η γαμήλια μέρα είναι σαν ένας λευκός καμβάς. Είναι ένας οπτικός καλλιτέχνης, καθώς και ένας επαγγελματίας, και θα προσπαθήσει να συλλάβει την ημέρα του γάμου με τον τρόπο που εσύ θα την θυμάσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, χρειάζεται εμπειρία, γνώση, συγκέντρωση, συνεργασία και πάρα πολύ ενέργεια για να επιτευχθεί. Αν γίνει όμως σωστά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι ο φωτογράφος δεν είναι μάγος και ότι θα πρέπει να υπάρχει το συναίσθημα για να μπορέσει να αποτυπωθεί.

10. Μπορώ να δω την δουλειά σας;

Eκτός απο το site SofiaCamplioni.Com μπορείτε να δείτε δουλεία μου και στους παρακάτω συνδέσμους…

Wedding Portfolio on MyWed

Wedding Portfolio on Fearless

Wedding Portfolio on inspirationphotographers

Wedding Portfolio on   WPJA

Wedding Portfolio on ISPWP

Wedding Portfolio on ProWedAward

 

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να κανονίσουμε μια συνάντηση.

Στην συνάντηση θα μου δωθεί η ευκαιρεία να σας δείξω ακόμα περισσότερο υλικό από προηγούμενες δουλείες.

Επίσης θα σας πω όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζετε, πριν την ημέρα του γάμου σας

Θα χαρώ να σας γνωρίσω και να συζητήσω τις λεπτομέρειες του δικού σας γάμου.

11. Ποιά είναι η εμπειρία σας;

Είμαι φωτογράφος γάμου για πάνω από 16 χρόνια.
Όλα αυτά τα χρόνια έχω φωτογραφήσει Γάμους σε όλη την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, Ιταλία και Γερμανία. Έχω επίσης ταξιδέψει πολλές φορές και έχω φωτογραφίσει νύφες στη Μέση Ανατολή, στα Αραβικά Εμιράτα στο Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι,  Αλ Αΐν, αλλα και στο Κατάρ στην Ντόχα, όπως και στη Σαουδική Αραβία στην Τζέντα και στο Ριάντ.

Η δουλειά μου είναι να απαθανατίζω μοναδικές εικόνες από τις πιο όμορφες και σημαντικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων, την ημέρα του γάμου τους, με τρόπο που θα θυμούνται για μια ζωή.

Είναι τιμή και μεγάλη χαρά για μένα κάθε φορά που ένα ζευγάρι με επιλέγει και μου δίνει την ευκαιρία να είμαι ο φωτογράφος της ημέρας του γάμου του για να είμαι αυτή που θα φωτογραφίσει μια από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής του.

293786052_3196509183900131_1304623865488085842_n

Μέρος Τρίτο

12. Τι θα παραλάβω και πότε;

Θα λάβετε όλα τα επεξεργασμένα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών σε μέγιστη ανάλυση και χωρίς λογότυπο.
Τα αρχεία των φωτογραφιών που θα λάβετε θα είναι επεξεργασμένα και έτοιμα για εκτύπωση.

Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες σας με όποιον τρόπο νομίζετε.

Η επεξεργασία των φωτογραφιών και η επιλογή της δουλειάς γίνεται από εμένα.

Θα λάβετε επίσης όλες τις επεξεργασμένες ψηφιακές φωτογραφίες των φωτογραφιών σε χαμηλότερη ανάλυση, για ευκολότερη διαχείριση.

Παράδοση του υλικού γίνεται, το περισσότερο, μέσα σε τρείς μήνες απο την φωτογράφιση σας.

Η επιλογή για το εάν θα κάνετε Αλμπουμ και πότε θα γίνει αυτο είναι ξεκάθερα δική σας επιλογη..!

Παραλαμβάνετε όλα τα επεξεργασμένα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών σε μέγιστη ανάλυση και χωρίς λογότυπο τα αρχεία των φωτογραφιών σας θα είναι επεξεργασμένα και έτοιμα για εκτύπωση Έτσι μπορείτε να κάνετε οποιες και όσες εκτυπώσεις θέλετε, ακόμα και να κάνετε το άλμπουμ μονοι σας.

Επίσης θα παραλάβετε Slide show επιλεγμένων φωτογραφιών με μουσική σε High Definition διάρκειας 15 λεπτών.

Όπως αντιλαμβάνεστε στο Slide Show θα φιλοξενηθούν αρκετές φωτογραφίες (η κάθε φωτογραφία εμφανίζεται περίπου για 4 δευτερόλεπτα). Έτσι θα μπορείτε να βλέπετε την Ιστορία της Ημέρας του Γάμου σας με μουσική.

13. Γιατί να διαλέξω την δική σας προσφορά;

Όπως έχετε καταλάβει δεν είμαι πολύ ευέλικτη από μέρους προσφορών. Ήταν κάτι που έπρεπε να επιλέξω ώστε να μπορέσω να επιτύχω την καλύτερη ισορροπία μεταξύ της ποιότητας και της τιμής δεδομένου ότι θεωρώ μου είναι αδύνατον να μειώσω την ποιότητα. Έτσι κατάφερα να επιτύχω την καλύτερη τιμή στο επίπεδο ποιότητας που προσφέρω.

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η ποιότητα είναι προνόμιο. Θεωρώ ότι όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

ignstd-sofia-camplioni-748795

Μέρος Τέταρτο

14. Ποιός είναι ο τρόπος πληρωμής;

Το ποσό χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος εξυπηρετεί ως προκαταβολή για να μπορέσει να γίνει η κράτηση της ημερομηνίας. Το δεύτερο μέρος ένα μήνα πριν την έναρξη της φωτογράφισης και το τρίτο μέρος κατά την παράδοση των φωτογραφιών.

15. Τι άλλο πρέπει να ξέρω πριν αποδεχθώ την προσφοράς σας;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

1. Δεν μπορώ να εγγυηθώ μία συγκεκριμένη λήψη. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να καλύψω όλες τις συμφωνημένες επιθυμίες σας αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ και θα πρέπει να καταλαβαίνετε το γιατί.

2. Ο φωτογράφος πέρα από επαγγελματίας είναι και άνθρωπος και “πολλά μπορούν να συμβούν” και να μην μπορέσω να παραστώ. Ωστόσο σε μια τέτοια περίπτωση θα παρθούν μέτρα κάλυψης της εκδήλωσης από άλλη ομάδα φωτογράφων.

3. Το copyright και οι όροι του είναι φτιαγμένοι για να καλύπτουν την δουλειά του φωτογράφου. Παρότι έχετε τις φωτογραφίες στην κατοχή σας και μπορείτε να τυπώνετε αντίτυπα για εσάς και τους φίλους σας, τα δικαιώματα χρήσης των φωτογραφιών (copyright) παραμένουν στον φωτογράφο. Ως φωτογράφος έχω το δικαίωμα και το διατηρώ να δημοσιεύω υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι κάθε φωτογραφικό studio ή φωτογράφος μπορεί να ακολουθεί μια πιο φιλική πολιτική γύρο από τα δικαιώματα χρήσης. Η δική μου πολιτική είναι να παραλαμβάνει το ζευγάρι όλες τις φωτογραφίες (800-1000) σε μέγιστη ανάλυση και επεξεργασμένες, ώστε να μπορούν να εκτυπωθούν.

Μπορούν να παραχθούν όσα αντίτυπα επιθυμείτε με τον περιορισμό της προσωπικής (και αυστηρώς όχι της εμπορικής) χρήσης. Εγώ διατηρώ το δικαίωμα οποιασδήποτε χρήσης αν και αναστέλλω συνήθως το δικαίωμα μου αυτό με μια απλή παράκληση. Το ίδιο όμως περιμένω και από τους συμβαλλόμενους.

4. Ο χρόνος φωτογράφισης ξεκινάει με την άφιξη του φωτογράφου στον χώρο και τελειώνει με την αποχώρηση του. Οποιαδήποτε κενά και αν προκύψουν υπολογίζονται ως ώρες φωτογράφισης. Ελπίζω να μην χρειαστεί να σας εξηγήσω το γιατί.

5. Ότι έχει συμφωνηθεί θα πρέπει να περιέχεται στο γραπτο κείμενο. Προσοχή στις παραλήψεις. Πράγματα που φαντάζουν ασήμαντα πριν μπορούν να έχουν κρίσιμη σημασία μετά.

6. Σε μια κλειστή εκδήλωση δεν μπορώ να είμαι υπεύθυνη για τα γεγονότα που θα συμβούν και τα οποία θα φωτογραφίσω. Και δεν μπορώ να διωχθώ ποινικά για αυτά. Για να μην πάει αλλού το μυαλό σας δεν φέρω καμιά ευθύνη για το αν ο φακός συλλάβει έστω και στο βάθος κάποιον να φιλάει κάποιον που δεν θα πρεπε. Για να το πω όσο πιο κόσμια μπορώ. Και δεν μπορώ να μηνυθώ για αυτό.

7. Για ευνόητους λόγους θα πρέπει να με ταΐσετε 🙂

8. Το συμβόλαιο είναι πιο σημαντικό για εσάς ενώ για τον φωτογράφο σχεδόν άχρηστο. Ο φωτογράφος θα έχει πάρει τα δυο τρίτα ή και ολόκληρο το συμφωνηθέν ποσό πριν την φωτογράφιση. Οπότε το συμβόλαιο είναι φτιαγμένο για να διασφαλίσει εσάς από έναν κακό επαγγελματία.

9. Να θυμάστε ότι φωτογράφος είναι ένας επαγγελματίας και θα πρέπει να του συμπεριφέρονται ανάλογα.

10. Ρίξτε μια τελευταία ματιά προς τον φωτογράφο. Σας είναι ευχάριστος αυτός ο άνθρωπος; Θα περάσετε την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας μαζί του.

Αν έχετε ακολουθήσει όλες τις παραπάνω γνώσεις και συμβουλές και έχετε ικανοποιητικές απαντήσεις για όλες σας τις ερωτήσεις τότε μπορείτε να χαλαρώσετε και όλα θα πάνε καλά. Είστε έτοιμοι να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο που θα κάνει “ότι είναι δυνατό” για να εκπληρώσει υπεύθυνα τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει.

Υ.Γ. Πρέπει πρώτα εσείς να τιμήσετε την επιλογή σας και την συνεργασία σας.

d4-sofiacamplionicom-748192

Μέρος Πέμπτο

16. Με ποιόν θα επικοινωνήσω για ό,τι χρειαστεί;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

στο email: Sofia.Camplioni@Gmail.Com

αλλά και στο τηλέφωνο

6947 260 770

17. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου την ημέρα του γάμου;

Οι υποχρεώσεις σας απέναντι μου είναι οι ίδιες που έχετε και στους καλεσμένους σας. Είμαι και’ γω μία καλεσμένη σας. Στο χώρο που θα πάμε για την δεξίωση θα πρέπει να υπάρχουν τρείς καρέκλες ονομαστικά στην διάθεση μου. Μία για να κάτσω εγώ και (μία) ο συνεργάτης μου και μία για τον εξοπλισμό μας. Εάν δεν τηρηθεί η παραπάνω συνθήκη εγώ και ο συνεργάτης μου θα αποχωρήσουμε αμέσως μετά απο το κόψιμο της τούρτας και τον πρώτο σας χωρό. Επίσης μην ξεχάσετε να μας ταίσετε..! 

18. Μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή άλλων υπηρεσιών, να το συντονίσετε εσείς και τι κόστος έχει;

Μπορούμε να συζητήσουμε ό,τι σας απασχολεί για την ημέρα του γάμου σας και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω όσο μπορώ παρέχοντας σας πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε συνεργάτες μου ο συντονισμός μας είναι εύκολος. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας, συνεργαζόμαστε συχνά και ξέρουμε πως να δουλέψουμε μαζί. Αυτή η υπηρεσία δεν έχει κανένα κόστος. Ακόμα και εκεί που υπάρχουν συμφωνίες συνεργασιών αυτές δεν αυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών, αν και σε μερικές περιπτώσεις το μειώνουν.

Μπορείτε να υποβάλλεται και τις δικές σας ερωτήσεις ή να αξιολογήσετε τον “οδηγό επιλογής υπηρεσιών γαμήλιας φωτογράφισης”. Αυτή είναι η έκδοση 10.11 (Νοέμβριος 2010) του οδήγου και θα χαρώ να συμπεριλάβω και τις δικές σας ερωτήσεις και σχόλια στις καινούργιες εκδόσεις.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω,πως είμαι πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία σας δημιουργηθεί σας και σε κάθε περίπτωση παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Θα χαρώ να σας ακούσω!

Σοφία Καμπλιώνη Φωτογράφος Γάμου.

2010 (c) sofia camplioni

wedding photography manual v.10.11

Wedding photography service selection guide

(or what you need to know before choosing a wedding photographer)

This guide was created for two reasons. On the one hand to prepare you for the questions you should have around the wedding photography and on the other hand to be able to evaluate the answers you will get.

Introduction

Choosing a wedding photographer is by no means an easy task.

You can not choose the same way one chooses the decoration, the wedding dress, the church or even the hairdresser. The main difference is that you will not see the photos until you have decided. And after it will be too late to regret it. So your choice will somehow be driven by your (self) belief. Letting your choices be driven by financial criteria, and always within your budget, makes no sense when you consider that there are no second chances.

You need someone who first of all is pleasant to you, to be honest, to have style, to understand you, and above all to trust him. Someone who knows his job and it is covered by your budget.

The hardest part of the whole process is trying to judge the quality of the photos. Although there will be a report in more detail below, the best you can do is see if your photos make you smile. If they are dominated by the spirit of this festive day.

I hope this guide clarifies what you are looking for and helps you achieve it.


Frequent questions

Part One

01. What options do I have?

02. Where to turn for information?

03. When is the right time to look for a photographer?

04. What do I need to know before going to the meeting with the photographer?

05. What is the job of a wedding photographer?

06. What will I encounter in the market?

07. How can I judge?

Part two

08. Who will be my photographer?

09. What is your photographic style?

10. Can I see your work?

11. What is your experience?

Part Three

12. What will I receive and when?

13. Why should I choose your offer?

Part Four

14. What is the payment method?

15. What else do I need to know before I accept?

Part Five

16. How can I get in touch with you in any case?

17. What are my obligations on the wedding day?

18. Can you help me choose other services, coordinate them and how much does it cost?

Part One

01. What options do I have?

At this point, we must agree that it is understood, if not the full value but at least, the necessity of a photographer in such an important event in your life.

The two main options you have are wedding photography studios and «free» wedding photographers.

Photography studios can handle more than one wedding a day. They can do this by using studio photographers or hiring other «freelance» photographers for the day they will need them. They may inspire some confidence due to the volume of work they have but I would tell you that if you think about it is not a very good argument. They can and have the flexibility of the packages «to your measures» but almost always with discounts on quality. In this option, it is quite possible that you get what you pay for.  

«Free» photographers or personal studios like mine on the other hand have a much bigger risk factor. Among them, you can find the best and worst photographers. This guide is made for this very reason. To help you single out the wedding photographer you want.

There are also three dominant photographic styles (style) in wedding photography:

Traditional wedding photography
the classic «traditional» wedding photography where people are set up in various poses. A good traditional photographer tries to make people look natural even though it is clear that they are set up.

Glamor-classic wedding photography
This includes the «Glamor» photographers, where without changing the style of the «traditional» wedding photography, they have added a little «shine», as their name suggests, from the catwalk and the advertising sets. This style was created when many advertising and fashion photographers, mainly for financial reasons, turned to wedding photography.

Photojournalism wedding photography
The third type is «photojournalism». It is the photographic style based on the recording of a story. A photographic story of the emotions and events that happened that day. It is the photographic style that came to dominate wedding photography. It is relatively new, it is impressive but also very difficult.


02. Where to turn for information?

Start with the people close to you. Talk to relatives and friends. Ask about their experiences. If they were happy, if not, and why. Ask to see not only the wedding albums but mainly the wedding photos.

Start by making a list of the wedding photographers who suggest you. Search the internet where you can see their photos. It is important not to make any kind of decision without meeting them in person.

Make your list, call them and arrange an appointment as soon as possible.

Make sure you have enough time to devote to the meeting you will have, so that not only to be able to see as many photos from their previous work as possible but to be able to talk in detail about the wedding day and everything else that concerns you.
Do not forget that the more you talk to them, the more opportunities you have to understand how they treat their work and you and of course how professional they are.

In the following link, you can read what couples we have photographed said about us…


Recommendations

03. When is the right time to look for a wedding photographer?

Most couples leave the choice of wedding photographer last. They deal with all the other pleasant activities, the wedding dress, the decoration, and the cake and they do not deal with the choice of a wedding photographer except when it is too late.

Somehow they do not seem to care that all that will be left of that day are their memories and photos. With this in mind, you need to decide the value of choosing the right wedding photographer.

It is best to start looking for a wedding photographer before booking a wedding date. If you have already done so know that it is already too late. Get started as soon as possible. The chances of finding the wedding photographer that suits you have already been greatly reduced.

On the other hand, if you have not set a date for your wedding, you will see that an experienced wedding photographer will save you a lot of time, effort, and even money. His advice can be considered invaluable and you will win a lot.
All you have to do is talk to them.

04. What do I need to know before going to the meeting with the wedding photographer?
Wedding photography is an industry and is overpriced but it was made to cost that much. Doing «bargaining» will not achieve anything, you will probably lose. What you will probably achieve is to reduce the quality of services.
Think that you, no matter how good you are, are doing it for the first time.
So the only way to «take place» your money is to have a good time, listen to the photographer’s advice, which will save you a lot of expenses but also a lot of stress, and wait to receive photos that are worth accordingly.

05. What is the job of a wedding photographer?

Here I could talk to you for hours. But I will try to mention only the essentials that you should know in general about the profession of a wedding photographer.

The work of a wedding photographer consists of three different parts. One part of the work that is seen is the part of the photo shoot.
The part you do not see is the preparation of the photos.

The first part is that of arrangements and planning.

The second part is that of the photo shoot and lasts almost the whole day.

This third part is much more time-consuming. In the second part, the photographer takes photos which he will later have to download to the computer to select them, correct them and then export them as final photos. And if you were in a hurry to say «slow down»…

Simple math. When I return from a wedding I have with me over ten thousand photos and many more. Do you understand that if it takes me ten seconds to quickly look at a photo I will need thirty hours to see ten thousand of them only once. I have to choose the 800-1000 best of them, to correct them in color (something that takes time, and if we multiply it by 1000 photos, it takes days in front of the computer).
This is in a nutshell the job of the photographer. The better photos a photographer takes, the less work they will need on the computer.
So the professional wedding photographer is responsible for the end result. A bad photoshoot leads him to hundreds of hours of work in the studio so that he can deliver «work» that meets his level. So the most important thing so far is to find a wedding photographer who appreciates his work and does not allow himself to deliver a «job» of a lower level.

Instead, it is very common for a bad photoshoot to be followed by non-existent work in the studio. This guide was created to prevent this from happening to you.

I must make it clear here that the wedding photographer is chosen by the couple, to capture in his own way (style) this very important day. He is not the photographer of the event nor of the relatives and friends. Something that is often misinterpreted. Relatives and friends can use the venue’s photographer who is there for just that job.

06. What will I encounter in the market?

You need to think of the «market» as a combination of quality and price. If your criterion is quality, which is what I suggest, and you focus on that, you will see that prices can go in the same order.


07. How can I judge?

The most difficult part of choosing a wedding photographer is trying to judge the quality of a photographer’s work. Do not hesitate to take the opinion of someone or some of your own people whom you trust in their judgment.

The method I suggest, and this one I follow, is to spend a little more time and ask to see the work of as many wedding photographers as possible and compare them with each other.

When you ask to see samples of a photographer’s work he will show you a portfolio of his 20-50 best photos. But it is not what you want to see. Every professional wedding photographer with dozens of weddings in his career can collect 50 good photos. Without considering the case that the photos you will see are not his.

What you want to see so that you can judge his work is as many completed works as possible. Ask to see complete wedding albums or as many of the photos that the photographer delivered to his clients.
I would like to point out here that you should be somewhat flexible in your judgment and take into account elements for which the photographer may not be responsible (weather, space, people…).

With so much material in front of you, you will be able to judge if the photos capture the emotion or if the people are just standing there.

Try to distinguish if they exude a pleasant feeling something similar to a day of celebration.

In the end, do they leave you with a smile..?


Part two

08. Who will do the photoshoot?


or else “who will be my wedding photographer?

This is the most important question. In the cases of «free» wedding photographers and personal small studios, as in my case, the photography is done by them.

Most offices and large studios collaborate and use different photographers. It is very important to know who your photographer will be and you should ask to see his work as well. You should not assume that the people in front of you, even if they are a photographer and the owner of this business, will be your photographer.

Many offices and studios state various reasons for not announcing your photographer and avoid arranging a meeting and assigning you a photographer at the last minute while sometimes hiding that they will not be the ones to photoshoot your wedding. It may seem pointless to you but many of these studios undertake multiple weddings in one day and from their point of view it is very practical and flexible.


09. What is your photographic style?

My style is «wedding photojournalism». As its name implies, it is based on the recording of a story. A photographic history of the events that took place that day.

The style was created in the seventies with the introduction to the market of small cameras (compact cameras) and the optimization of film quality. However, it could not be established until the early nineties as it was overshadowed by the discovery of 35mm continuous film cameras (small film cameras).

The purpose of photojournalism is to photograph people when they do not know they are being photographed. Something that you understand is very difficult to achieve in a closed event that people know and are waiting to be photographed. The photographer mixes with the crowd so he can capture the action as it unfolds – true feelings, true expressions, joy, and enjoyment.

Compared to «traditional» set photography, it can give a more direct and artistic look to people and events. The photos manage to capture the feeling of the day.

Wedding photojournalism tries to capture moments as they happen. Everything that was present, everything that happened. Nothing has been fixed or set up. Nobody poses and people do not stand up to be photographed. There are no prepared plans.

For the photographer, the wedding day is like a white canvas. The photographer is a visual artist as well as a professional and will try to capture the wedding day in a way that you will remember for the rest of your life.
I work with the flow of a wedding to capture moments as they happen, with a natural but creative approach. For the next day’s shooting, I like to add a fashion inspiration.

You understand that this is very difficult, it takes concentration, experience, cooperation, and a lot of energy to achieve it.
 I assure you that the result compensates.
Here I should note that the photographer is not a magician and that there must be emotion as well as moments to be able to capture.

10. Can I see your work?

In addition to the site SofiaCamplioni.Com, you can see my work in the following links …

Wedding Portfolio on MyWed

Wedding Portfolio on Fearless

Wedding Portfolio on inspirationphotographers

Wedding Portfolio on   WPJA

Wedding Portfolio on ISPWP

Wedding Portfolio on ProWedAward

11. What is your experience?

I have been a wedding photographer for over 17 years.

All these years I have photoshoot Weddings all over Greece and the Greek islands, Italy and Germany. I have also traveled many times and photoshoot brides in the Middle East, the Emirates Dubai, Abu Dhabi, Al Ain, but also in Qatar Doha, as well as in Saudi Arabia in Jeddah and Riyadh.

My job and great joy are to capture unique images of the most beautiful and important moments in people’s lives, on their wedding day in a way that they will remember for a lifetime.

It is an honor and a great joy for me every time a couple chooses me and gives me the opportunity to be the photographer of their wedding day to be the one who will photograph one of the most beautiful days of their lives

12. What will I receive and when?

You will get all the (post)processed digital files of the photos in maximum resolution and without a logo in 3 months period.
The files of the photos you will receive will be edited and ready to print.

So you can use your photos in any way you think.

The editing of the photos and the selection of the work is done by me.

You will also get all the processed digital photos of the photos in lower resolution, for easier management.

A Slide Show in High Definition, which includes about 250 to 400 photos, duration of 10-15 minutes, depending on the storytelling, with music. 

13. Why should I choose your offer?

As you can see, I am not very flexible in terms of offers. It was something I had to choose in order to achieve the best balance between quality and price as I find it impossible to reduce quality. So I managed to get the best price at the quality level I offer.

I can not accept that quality is a privilege. I think everyone should have access to it.

14. What is the payment method?

In the case of a destination wedding (outside my county area), the payment method is as follows: The amount is divided into three parts. The first part serves as a deposit so you can book the date.
The second part at least two months before the start of the photoshoot (wedding day), and the third part on the wedding day.

15. What else do I need to know before accepting your offer?

You should know that:

1. I can not guarantee a specific photo. I will do everything I can to meet all your agreed wishes but in no way can I guarantee it to you and you should understand why.

2. The photographer is not only a professional but also a human being and «a lot can happen» and I can not attend. However, in such a case measures will be taken to cover the event by another group of photographers.

3. The copyright and its terms are made to cover the work of the photographer. Although you own the photos and can print copies for you and your friends, the copyright of the photos remains with the photographer.

Here I would like to note that every studio or photographer can follow a friendlier policy around usage rights. My policy is (for the couple) to receive all the edited photos (800-1000) in maximum resolution.

You can produce as many copies as you want by restricting personal (and strictly non-commercial) use. I reserve the right to any use although I usually suspend this right with a simple request. But I expect the same from the parties.

4. The time begins with the arrival of the photographer at the place where the bride will be doing the preparation and ends with his departure from the wedding venue. The resulting gaps are calculated as hours of photography. I hope I do not need to explain why.

5. What has been agreed should be contained in the written text (quote). Beware of omissions. Things that seem trivial before can be crucial after.

6. In a closed event I can not be responsible for the events that will happen and which I will photograph. And I can not be prosecuted for them. So that your mind does not go elsewhere, I do not take any responsibility for whether the lens captures even in the background someone kissing someone who should not. To put it as decently as I can. And I can not sue for that.

7. For obvious reasons you should feed me 🙂

8. Remember that a photographer is a professional and should be treated accordingly.

9. Take one last look at the photographer. Are you pleasant? You will spend the most beautiful day of your life together.

If you have followed all the above and have satisfactory answers to all your questions then you can relax and everything will be fine.
Are you ready to hire a wedding professional photographer who will do «everything possible» to responsibly fulfill the obligations?

 You must first honor your choice and your cooperation.

Part Five

16. How can I get in touch with you in any case?

You can contact me

Email: Sofia.Camplioni@Gmail.Com
Mob: +306947260770

17. What are my obligations to the photographer on my wedding day?

Your obligations to me are the same as your obligations to your guests. I am also one of your guests.

In the place where we will go for the reception, there should be three chairs by name at my disposal. One for me and my partner to sit and one for our equipment.

Remember that a photographer is a professional but he is also a human.

18. Can you help me choose other services, coordinate them and how much does it cost?

We can discuss what concerns you about your wedding day and I will try to help you as much as I can by providing you with information and details.

If you decide to use my partners, our coordination is easy. We often work together and know each other well. This service is free of charge. Even when there are partnership agreements, they do not increase the cost of services, and in some cases reduce them.

I will provide you with information about their work and costs, and I will give you the contact details so that you can get in touch with them personally, which I consider very important.
You will have all the information from me and I will help you as much as I can.

At this point, I would like to remind you that I am always at your disposal for any questions you may have and in any case please do not hesitate to contact me. I will be glad to hear from you!

Sofia Camplioni Destination Wedding Photographer

Sofia Camplioni

Destination Photographer Greece and Italy

Exclusive Wedding-Elopement-Engagement

email: sofia.camplioni@gmail.com

mob: +306947260770

SOFIA CAMPLIONI | GREECE WEDDING PHOTOGRAPHER | ITALY WEDDING PHOTOGRAPHER | DESTINATION EXCLUSIVE WEDDING – ELOPEMENT – ENGAGEMENT PHOTOGRAPHER

3 σκέψεις σχετικά με το “Wedding Photography Manual

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s